Kunstnere

Nyd disse kunstnere til Sæby Jazzfestival 2019Fazz And His Jazzcrusader - Lørdag 11.00 Sæby Torv og Søndag 17.00 Sæby Havn

Fazz And His Jazzcrusaders er et 4-8 mands jazzband, der alt efter lejligheden stiller op i flere konstellationer. Musikken i alle sammenhænge forbliver dog den nærværende og gode traditionelle jazz, serveret med proffesionalisme og spilleglæde. Fazz And His Jazzcrusaders optræder i 2017 på flere af landets store jazzfestivaller heriblandt ”Den Blå Festival” i Aalborg og Riverboat jazzfestival i Silkeborg. Pinselørdag skal vi høre 4 musikere fra bandet nemlig:

Nicholai Fazz Andersen på cornet/vokal

Morten Lund Trombone

Thomas Hust piano

Jesper Bang Kontrabas


Nicholai Fazz Andersen underviser til daglig på Alborg kulturskole og Det Jyske Musikkonservatorium, som trompet lærer i rytmisk trompet.
Drunken Brothers Brass Band (Jazzparade) - Lørdag 10.00 Sæby Havn

The Drunken Brothers Brass Band går – traditionen tro – i spidsen for dette års JazzParade gennem Sæby.


Paraden starter ved ishuset på Havnen lørdag formiddag, hvor musikerne møder op og får udleveret årets jazz-T-shirts.


Herefter går det for fuld musik og med hat og solbriller tramper og jam’er de sig op gennem Klostergyden, gennem Algade, forbi Sæby Museum, gennem gågaden ad Vestergade til blomsterbutikken Bellis Blomster, hvor der venter en Gl. Dansk til sidste del af turen, som slutter på Sæby Torv.


Jazzparaden er altid et festligt indslag, der samler store og små. Alle, som har lyst til at gå med – med eller uden instrument – kan gå med – der er sjovt!
Gunhild Carling og Sæby Big Band - Lørdag 20.15 Sæby Havn

Gunhild Carling, född  i Göteborg, är en svensk jazzmusiker och multiinstrumentalist, som utöver sina musikaliska insatser har gjort sig känd för showbetonade instrumentkonster, som att samtidigt spela på tre trumpeter.


Sæby Big Band er et fuldt besat big band med rytme- og blæsergruppe, og to vokalister og byder på musik for alle. Jazz er udgangspunktet, men genrerne er alligevel mange. For netop det er ét af big bandets kendetegn - det blandede repertoir, så alle har muligheden for at opleve glæden og fornøjelsen af den storslåede lyd fra et rigtigt big band. Bandet har  spillet koncerter i ind- og udland og har optrådt med gæstesolister som Veronica Mortensen, Cæcilie Norby, Jette Torp, Bobo Moreno, Sinne Eeg, Helle Hansen og Etta Cameron.

Fast dirigent gennem alle årene er lærer ved Frederikshavn Musikskole Frank Sørensen. Frank har gennem de mange år været meget medvirkende til at inspirere og drive orkestret til at prøve nyt og spændende musik. Endvidere motiveret mange yngre musikere til jazzens forunderlige verden.
Dreamteam - Fredag 17.00 Sæby Havn

Musikskolens orkester “Dreamteam” består af 12 talentfulde unge mennesker i alderen 15-19 år.

Bandet spiller Funk/jazz med elementer fra rock og soul af kunstnere som Tower of power, Anne Linnet band og Stevie Wonder.

Dreamteam har eksisteret i 7 år, og der er naturlig udskiftning af musikerne som kommer fra både Skagen, Frederikshavn og Sæby.

East Harbour Jazz Band - Fredag 16.00 Lanternen

Lidt om medlemmerne i East Harbour Jazz Band

Jesper Gram-Hansen (Klarinet) og Niels J. Christensen, kaldet NISSE (Trombone), var tilbage i 60erne med i Aalborg bandet Gabadela, og har siden været med i det meste der har foregået i Aalborg, og der igennem mødt og spillet med mange af Jazzens store navne.

Brian Toft (Cornet/Vokal)var i sin tid med til at stifte det kendte Sigfreds Fodvarmere.

Jan Holmgård (Trommer)har et langt liv på stikkerne blandt andet i Big Band.

Brian Bützau Olsen (Sousaphone) har baggrund i harmoni og militær bras band.

Erik Vinther (Banjo/Vokal) er en erfaren musiker med styr på akkorderne.

Anders Barfoed (Piano) har siddet ved tangenterne i Østjysk Musikforsyning ØM i mange År.Bønderslev Bigband - Lørdag 20.30 Sæby Havn

Brønderslev Bigband er et af landsdelens ældste bigbands, der under ledelse af Morten Lund Larsen holder fast i den gode gamle glade swingtradition med numre fra bl.a. Count Basies og Glenn Millers repertoire.

Ved koncerterne medvirker sangerinde Henriette KastrupLektor Linds Orkester - Lørdag 14.00 Sæby Museum

Lektor Linds Orkester har siden Sæby Jazzfestivals begyndelse spillet melodisk, swingende jazzmusik i Sæby Museums gård, og har som en anden institution indtaget rollen som en slags husorkester den ene gang om året.

Museet har gennem årene fået mange ”venner”, som gerne møder op for at nyde de mange traditionelle numre, hvoraf flere hentes fra både den danske og svenske sangskat. Det er altid en særlig glæde at modtage de gæster fra både Norge, Sverige og det danske udland, som netop kommer igen for at opleve ”Lektor Linds”. AR Swing Band - Fredag 13.00 Sæby Museum

Jazz og swing med skumsprøjt om boven


Limfjorden og ”AR Swing Band” har mange fælles træk, de ligner faktisk hinanden og er uadskillelige.

Det ene øjeblik er Limfjorden stille og blank som et spejl for det næste øjeblik at rejse sig, hvor bølger med skum på toppen slår sin faste rytme mod bolværk og slingers.

Sådan er ”AR Swingbands” repertoire også. Det er bygget op omkring glad musik af Evergreens og gode danske melodier, der kan synges og danses til.

Bandet er bredt sammensat og spænder aldersmæssigt fra 22 til 73 år. Musikerne har alle saltvand i årerne, for ud over musikken, har de også roning i Aalborg Roklub som fælles aktivitet.
Four Men Jazz - Lørdag 11.30 Klostergydens FiskH.P. Lange - Fredag 20.00 Retfærdigheden

H.P. lange is one of Denmark's few interpreters of the acoustic blues tradition. The past 20 years he has been a professional bluesmusician playing more than 100 gigs a year - at small clubs as well as at the big blues & jazz festivals in Europe and the USA.


In 1994 he spent 6 months New Orleans. In Lousiana and Mississippi he dug even deeper into the blues tradition. He played regularly at several clubs in New Orleans and met and played with great blues performers such as Kenny Brown, R.L. Burnside, Junior Kimbrough, John Mooney. These meetings have had a big influence on H.P. Lange´s work as you can hear it on all of his 9 cd-releases. All 9 cd´s presents the rough unpolished delta blues, gospel and intricate ragtime guitar. The interpretations and the songs are his own - but they are all deeply rooted in tradition. 2 cd's have been rewarded with Danish Music Awards (Grammies) for best roots album of the year.


Fabel - Koncert og film Fredag 22.00 Sæby Havn

Jakob Sørensen har dannet trioen FABEL. Enkelthed og musikalsk historiefortælling er i højsædet. Trioen er inspireret af nordens folketone, men samtidig bevæger musikken sig gennem forskellige genre. Der trækkes referencer fra Jan Johanssons simple melodier, og folkesangeren Sebastians rammende, stemningsfulde og lyriske sange. FABEL lader sig inspirere af den nordiske klang, den simple melodik og den kammerlige lyd. Der lægges stor vægt på at være nærværende i musikken og arbejde frem mod en fælles æstetik.


I samarbejde med videokunstner André Hansen udgav de i 2017 det visuelle album FABEL. En film, som strækker sig over hele albummet, med otte forskellige videoer, produceret specielt til hvert nummer.Dave Sumner fra BirdIsTheWorm skrev: “Hvert øjeblik i musikken og den tilhørende video, er smuk"


Til koncerten vil trioen spille live til videoen.


Kapelmester Jakob Sørensen blev i 2017 kåret som Årets Nye Jazznavn af DPA, og i 2015 som Årets Nordjyske Jazznavn.


Jakob Sørensen - Trompet

Kasper Staub - Klaver

Jens Mikkel - Kontrabas

Video - André Hansen


Æsken - Jazz for børn - Lørdag kl. 10.00 Sæby Havn

ÆSKEN er et prisvindende børnemusikorkester, som spiller inddragende, humørfyldt og energisk musik for børn i alle aldersgrupper og deres forældre!

Æsken vandt i december 2017 en Danish Music Award Børnejazzprisen. De nominerede var udvalgt, fordi de i særlig grad har været med til at udbrede glæden og kendskabet til jazzmusik for børn, hvilket er særligt vigtigt for Æsken, da netop kommunikationen med børn og formidling af spilleglæde er helt essentielt for gruppen.


Æskens koncerter er fyldt med festlig musik i børnehøjde med masser af inddragelse, sjov og dans, og det fem-mand store orkester går rent ind ved børn i alle aldre!


Fælles for alt hvad Æsken laver er, at gruppen er drevet af hjerteblod for børn og for musik. Æsken er skabt af de to musikanter og tumultører Lasse Bech Kiilerich (drm., voc.) og Sidsel Bech Kiilerich (gt., voc.), og til Holbæk Jazzklub ledsages de af spillekumpanerne Kristian Koldbro (bas), Janus Holst Aaen (gt., voc.) og Lasse Enø (sax).


ÆSKEN har eksisteret siden 2015 og har turneret i hele Danmark, og har spillet børnekoncerter til bl.a. Aarhus Jazz Festival, Riverboat Jazz Festival, Tunø Festival, filmfestivaler, børnefestivaler og mange, mange andre steder.

Se mere på www.æsken.dk


Line up:

Sidsel Bech Kiilerich (gt., voc.)

Janus Holst Aaen (gt., voc.)

Kristian Koldbro (bas)

Lasse Enø (sax)

Lasse Bech Kiilerich (drm.)

Tromøy Veterankorps. Lørdag  14.30 Sæby Torv og Søndag 12.30 Klostergydens Fisk

Tromøy Veterankorps er et norsk orkester fra Tromøy og Arendal.

Orkesteret blev stiftet i 1985 og har i dag 37 medlemmer. De spiller publikumsvenligt musik i forskellige genrer. Bandets dirigent besøgte Sæby Jazzfestival sidste år og blev så begejstret, at orkesteret måtte spille med i år.

Burholt og Co. Lørdag 11.00. Lanternen.

Limfjordens Sønner. Lørdag 15.00. Lanternen

Limfjordens Sønner blev dannet for 23 år siden af musikere fra Nordjylland og spiller ægte mundblæst Happy /Trad Jazz som er med til at skabe en god og hyggelig stemning til alle lejligheder hvor folk mødes

Vores musik er velkendte ørehængere som mange hurtigt genkender og kan synge med på .

Orkesteret består af flg : Lass på trompet/sang-Tage på saxofon/sang-Ejgil på klaver-Claus på banjo-Carsten på tuba-Hans på trommer

Sejlebø og Holm. Lørdag 12.30. Café Mathilde

Duoen “Seljebø/Holm” består af den norske guitarist Sigmund Seljebø og den danske trombonist Rasmus Holm. De mødtes i Skåne på Skurups Folkhögskola i 2014 og har siden hen spillet sammen i diverse konstellationer. I øjeblikket bor de begge i Berlin hvor de studerer på Jazz Institut Berlin. Her har de besluttet sig for at kaste sig over duo formatet med guitar og trombone. Det gør de med egne kompositioner samt frit fortolkede standarder, som kan lede tankerne hen på den berømte Brookmeyer/Hall duo.


Lektor Linds Orkester. Lørdag 14.00. Sæby Museum

Jens Lind, sax Bent Christensen, basun, Oluf Jørgensen, piano, Søren Keldorff, bas, Kristian Høje Kristensen trommer og måske Lars Peter H. K. Vibrafon.Four Men Jazz. Lørdag 11.30. Klostergydens FiskUng jazz i Retfærdigheden. Lørdag 13.00. Retfærdigheden

Thomas Wandborg Band

Thomas Wandborg, guitar

Oscar Ployart Wetche, piano

Tobias Granum, trommer

Frederik Pilgaard, bas

Laura Kjeldsen, saxofon


Bandet har sit udgangspunkt i jazztraditionen, men som unge mennesker har det for vane, inspireres bandmedlemmerne også af moderne bevægelser indenfor musikken. Resultatet er et friskt og personligt lydunivers, som præsenteres gennem egne kompositioner.

Spids ørerne og vær klar til nye lyde, leveret af branddygtige, improviserende unge musikere!


Ginne Marker

"Ginne Marker er født og opvokset i Aalborg, hvor hun i 2016 modtog ”Aalborg Kommunes Kultur- og Talentpris” for sin sangskrivning og året efter vandt Skråens Band Battle og derved fik titlen ”Årets Nordjyske Sangskriver 2017”. 

Det nordjyske talent peger med sin historiefortællende lyrik og sit harmoniske overblik tilbage mod 1950’erne- og 60’ernes tidlige blanding af jazz og soul, som den lød hos de store amerikanske artister på den tid, men refererer derudover også til andre genrer som blues, folk og singer-songwriter.

Ginne Marker Trio består af Ginne Marker (vokal og guitar), Mads Dalum (bas) og Tobias Granum (trommer).

Første udgivelse, Live With Trio, er tilgængelig på alle streamingtjenester. Læs mere på: ginnemarker.com.Mattias Nilsson. Lørdag 16.00. Sæby Kirke.

Biography

The internationally acclaimed and award-winning Swedish pianist Mattias Nilsson (b.1980), melts together the tradition of jazz piano with the Nordic tonal language, which gives him a musical landscapes with totally new shades of color. With a very warm, personal touch in mind, Nilsson adds to his palette of musical colors the rich and varied traditions of Swedish folk music, hymns, native composers, and not least, his original compositions.


https://mattiasnilsson.com/home


The Chacksnips. Lørdag 15.45. Sæby Havn.

The Chacksnips er et funk-band med base på Klejtrup Musikefterskole. De har taget den klassiske funk, blandet den med moderne jazz, og så givet hele molevitten deres helt eget udtryk. Med genkendelige guitarriffs, ørehængende blæsertemaer, fede grooves og masser af energi, skaber de en stemning kun de, og den slags musik, kan skabe.

Vedhæftet er koncertvideo af vores fulde show på Royal Stage på Nordkraft, Aalborg.

https://www.youtube.com/watch?v=QGK3axVlLr0
I Just Came From the Moon. Lørdag 19.00. Sæby Havn

”Vinderorkesteret har et homogent og stærkt personligt udtryk, hvor der åbnes for det uforudsigelige, og hvor kommunikationen er i højsædet. Spændvidden går fra det helt inderlige og skrøbelige, til det altomfavnende og udfordrende, hvor de stærke solistiske præstationer og gennemarbejdede kompositioner inviterer lytteren indenfor i et organisk og lyrisk univers."


Sådan udtalte dommerpanelet, da I Just Came From The Moon vandt Ung Jazz 2016 på et udsolgt Jazzhouse. Omtrent et år senere udgav bandet debutalbummet, Hoax, på det Aarhus-baserede label Jaeger Community Music (I Think You’re Awesome m.f.). Albummet er en indkapsling af en kollektiv, musikalsk strømning, der rummer alt fra støvede countryballader til ostinatbaserede, improvisatoriske lydfader.

Siden Ung Jazz-sejren har bandet spillet adskillige prominente koncerter i hele Danmark, blandt andet i DRs Koncerthus og på legendariske Montmartre i Store Regnegade, på Alive Festival i Thy, til Modern Jazz Days i Køge og på de store jazzfestivaler i Aarhus og København.


www.facebook.com/ijustcamefromthemoon
Rasmus Holm Quartet. Lørdag 21.50. Sæby Havn

Den Berlin-baserede kvartet bliver ledet af Rasmus Holm, som også har skrevet musikken. Denne er baseret på melodi og groove samtidig med den trækker på det åbne og luftige skandinaviske lydideal. Besætningen uden harmoniinstrument men med trommer, bas, tenor sax og trombone giver plads til at hornene kan udforske og interagere oven på den solide rytmegruppe. Ved sammensætningen af netop disse musikere er fokus på stærke individuelle stemmer samt disses evne til at skabe som én organisme

Rasmus Holm (DK)   -  Trombone


Julius Gawlik (DE)  -  Tenor saxophone


Adrian Christensen (DK)  -  Double Bass

Amund Kleppan (NO)  -  Drums
Brønderslev Bigband. Lørdag 23.15. Sæby Havn

Aloft. Søndag 13.00. Sæby Havn

Aloft Quartet er en skandinavisk gruppe, der den 26. januar 2018 udgav deres debutalbum "First Year". Deres selvskrevne musik er inspireret af den nordiske såvel som den amerikanske jazzscene. De fire musikere mødtes på Skurups Folkhögskola i Sverige i 2016 og har siden været på tre turnéer rundt i hele Norge, Sverige, Danmark og senest i Berlin.


Simon Balvig: Sax

Rasmus Sørensen: Klaver

Jon Henriksson: Kontrabas

Amund Kleppan: Trommer


Trio Mørk 16.00. Retfærdigheden.

Alfred Mørk. En trommeslager fra Sæby, der bevæger sig frit imellem rock- og jazzgenren, hvilket kommer til udtryk under koncerten. Alfred har engageret sig i musikscenen i Sæby, både i form af Sæby Bigband og Sæbygarden.

Kasper er bassist fra Aalborg og går på MGK. Han er ikke bleg for at spille play back. Thomas Helmig og går i øjeblikket under dæknavnet Dunlop og Basarmen fra Hammel.

På guitar er Casper Hejlesen. Han er 18 år gammel går på 3. år på MGK og skal starte på konservatoriet i Aalborg til sommer. Trods sin unge alder har han formået at gøre sig bemærket i musikerkredse i hele landet.