Nyd disse kunstnere til Sæby Jazzfestival 2017

 

Daimi og Louisiana Jazzband - Fredag 20.00 Sæby Havn

Daimi sætter sin hat som hun vil og synger så hatten passer! ....og det swinger helt vildt!

 

Ny i Louisiana Jazzband er trompetisten Mårten Lundgren. Han spiller medrivende og med stort swing og vi glæder os over at kunne præsentere ham for publikum. Glæd jer!

 

Louisiana Jazzbands trommeslager er Ole Givskov. Ham er vi glade for og stolte af. Sammen med bassisten Peter Federspiel sætter han gang i et swing-tog, som kører usvigeligt sikkert til jazzland.

 

Saxofonisten Jesper Løvdal er vi også stolte af. En fantastisk musiker, som vi er stolte af at kunne præsentere for publikum.

 

Louisiana Jazzband spiller et swingpræget repertoire. Vi præsenterer publikum for Duke Ellington og Count Basie og de andre store bigbands. Arrangementerne er fornemt tilpasset den lille gruppe af vores tidligere trompetist Bent Haastrup.

 

Louisiana Jazzband har gennem årene optrådt overalt i Danmark og har også besøgt det store udland: Holland, Tyskland, Sverige og USA er det blevet til.Også Grønland har haft besøg.

 

 

Blue Note Choir - Lørdag 16.00 Sæby Kirke

Blue Note Choir deltager i Sæby Jazzfestival for første gang. Det bliver med en jazzinspireret koncert i Sæby Kirke

 

Blue Note Choir er et rytmisk kor med gnist og sangglæde.

Vi øver i Abildgård Kirkes lokaler og nyder det gode samarbejde med kirkens folk.

Korleder er Henrik Strøm.

Vi afholder egne koncerter forår, efterår, jul og kommer gerne ud på opfordring.

 

 

Fazz And His Jazzcrusader - Lørdag 11.00 Sæby Torv

Fazz And His Jazzcrusaders er et 4-8 mands jazzband, der alt efter lejligheden stiller op i flere konstellationer. Musikken i alle sammenhænge forbliver dog den nærværende og gode traditionelle jazz, serveret med proffesionalisme og spilleglæde. Fazz And His Jazzcrusaders optræder i 2017 på flere af landets store jazzfestivaller heriblandt ”Den Blå Festival” i Aalborg og Riverboat jazzfestival i Silkeborg. Pinselørdag skal vi høre 4 musikere fra bandet nemlig:

Nicholai Fazz Andersen på cornet/vokal

Morten Lund Trombone

Thomas Hust piano

Jesper Bang Kontrabas

 

Nicholai Fazz Andersen underviser til daglig på Alborg kulturskole og Det Jyske Musikkonservatorium, som trompet lærer i rytmisk trompet.

 

 

 

Drunken Brothers Brass Band (Jazzparade) - Lørdag 10.00 Sæby Havn

The Drunken Brothers Brass Band går – traditionen tro – i spidsen for dette års JazzParade gennem Sæby.

 

Paraden starter ved ishuset på Havnen lørdag formiddag, hvor musikerne møder op og får udleveret årets jazz-T-shirts.

 

Herefter går det for fuld musik og med hat og solbriller tramper og jam’er de sig op gennem Klostergyden, gennem Algade, forbi Sæby Museum, gennem gågaden ad Vestergade til blomsterbutikken Bellis Blomster, hvor der venter en Gl. Dansk til sidste del af turen, som slutter på Sæby Torv.

 

Jazzparaden er altid et festligt indslag, der samler store og små. Alle, som har lyst til at gå med – med eller uden instrument – kan gå med – der er sjovt!

 

Sæby Big Band - Fredag 22.00 Sæby Havn

Sæby Big Band er et fuldt besat big band med rytme- og blæsergruppe, og to vokalister og byder på musik for alle. Jazz er udgangspunktet, men genrerne er alligevel mange. For netop det er ét af big bandets kendetegn - det blandede repertoir, så alle har muligheden for at opleve glæden og fornøjelsen af den storslåede lyd fra et rigtigt big band. Bandet har spillet koncerter i ind- og udland og har optrådt med gæstesolister som Veronica Mortensen, Cæcilie Norby, Jette Torp, Bobo Moreno, Sinne Eeg, Helle Hansen og Etta Cameron.

Fast dirigent gennem alle årene er lærer ved Frederikshavn Musikskole Frank Sørensen. Frank har gennem de mange år været meget medvirkende til at inspirere og drive orkestret til at prøve nyt og spændende musik. Endvidere motiveret mange yngre musikere til jazzens forunderlige verden.

 

Mads Houe & The Quavers - Lørdag 13.00 Retfærdigheden

Mads Houe & The Quavers er et innovativt orkester ledet af den aalborgensiske trommeslager og bassist Mads Houe Sørensen.

Musikken henter inspiration fra en bred vifte af genrer idet bandet både spiller funk, swing og i nordisk jazzet stil.

Bandets koncerter emmer af liv og kærlighed til musik og jazzen og dens umålelige rammer. Musikken skal opleves live, da hver koncert vil give musikken et unikt præg. I bandet er det største ønske at give publikum en god oplevelse, og de gør altid deres ypperste for at nå udover scenekanten.

Gruppen består af Andreas Bergholt, Tadas Pasaravicius, Salvador Olmos, Mads Kirkegaard, Dan Hejslet, Thorbjørn Lervig og Mads Houe. Bag alle musikerne gemmer sig utællelige års erfaring med musik og koncerter og bandmedlemmerne er i forvejen godt forankret i det nordjyske jazzmiljø.

 

Dreamteam - Fredag 17.00 Sæby Havn

Musikskolens orkester “Dreamteam” består af 12 talentfulde unge mennesker i alderen 15-19 år.

Bandet spiller Funk/jazz med elementer fra rock og soul af kunstnere som Tower of power, Anne Linnet band og Stevie Wonder.

Dreamteam har eksisteret i 7 år, og der er naturlig udskiftning af musikerne som kommer fra både Skagen, Frederikshavn og Sæby.

 

Jakob Sørensen Scandinavian Quintet - Lørdag 19.15 Sæby Havn

Musikken er inspireret af det øde og åbne nordiske landskab. Lyriske og melankolske melodier kendetegner kompositionerne, og lyden er ren og skrøbelig med klare referencer til den nordiske klang.

Der vil blive spillet musik fra både Jakob Sørensens debutalbum Bagland og den for nyligt udgivet vinyl NOMAD, foruden et par udvalgte numre fra den amerikanske jazztradition.

Kapelmester Jakob Sørensen blev i 2017 kåret som Årets Nye Jazznavn af DPA, og i 2015 som Årets Nordjyske Jazznavn og nomineret til en Danish Music Award Jazz for albummet Bagland. Siden har han turneret med DR Bigbandet og i forbindelse med flytning til København blevet en del af det Københavnske jazzmiljø

Til denne aften har kapelmester Jakob Sørensen samlet et stærkt hold af unge svenske og danske musikere som alle er ved at etablere sig på den nordiske jazzscene.

Jakob Sørensen – trompet, Rasmus Sørensen – Klaver, Jon Henriksson – Kontrabas, Lage Nordling – Guitar og David Huber - Trommer

 

 

Bands fra Skurup Folkehøjskole

Bertil Bille Kvintet - Fredag 20.00 Sæby Glaspusteri. Der serveres tapas fra "Timian" Frederikshavn.

Selma Pinton Quaetet - Lørdag 14.30 Retfærdigheden

Rasmus Sørensen Quartet - Lørdag 16.00 Retfærdigheden

Neo Soul Band - Lørdag 23.00 Sæby Havn

 

Skurup Folkehøjskole ligger i byen Skurup mellem Malmö og Ystad i Skåne. Skolens jazz- rock- og folkemusiklinier har markeret sig international og rekrutterer deltagere fra norden, Baltikum og Polen. 10 af eleverne spiller i forskellige bands: Neo Soul Band, Rasmus Sørensen Quartet, Bertil Bille Kvintet og Selma Pinton Quaetet. Du kan møde alle bands på Sæby Jazzfestival.

Medlemmerne i de forskellige bands er: Øverste række: Agnes, Per, Rasmus, David og Jon

Nederste række: Simon, Selma, Bertil, Kalle, Linn og Adam

 

 

East Harbour Jazz Band - Lørdag 11.00 Lanternen

Lidt om medlemmerne i East Harbour Jazz Band

Jesper Gram-Hansen (Klarinet) og Niels J. Christensen, kaldet NISSE (Trombone), var tilbage i 60erne med i Aalborg bandet Gabadela, og har siden været med i det meste der har foregået i Aalborg, og der igennem mødt og spillet med mange af Jazzens store navne.

Brian Toft (Cornet/Vokal)var i sin tid med til at stifte det kendte Sigfreds Fodvarmere.

Jan Holmgård (Trommer)har et langt liv på stikkerne blandt andet i Big Band.

Brian Bützau Olsen (Sousaphone) har baggrund i harmoni og militær bras band.

Erik Vinther (Banjo/Vokal) er en erfaren musiker med styr på akkorderne.

Anders Barfoed (Piano) har siddet ved tangenterne i Østjysk Musikforsyning ØM i mange År.

 

 

Bønderslev Bigband - Lørdag 20.30 Sæby Havn

Brønderslev Bigband er et af landsdelens ældste bigbands, der under ledelse af Morten Lund Larsen holder fast i den gode gamle glade swingtradition med numre fra bl.a. Count Basies og Glenn Millers repertoire.

Ved koncerterne medvirker sangerinde Henriette Kastrup

 

 

Esther Miller Band - Lørdag 18.00 Sæby Havn

Lad dig fortrylle for en aften af Esther Millers forførende vokal, der ovenpå den swingende combo bestående af Bertil Bille på trommer, Salvador Olmos på guitar og Albert Reinholdt Østergaard på kontrabas, vil tage dig med på en rejse gennem jazzen.

Temaet er god musik med godt swing, så der er garanteret noget for alle. Esthers svævende vokal flyder uhæmmet, mens Salvadors harmoniske udtryk leverer en spænding ovenpå det urokkelige grundbeat leveret af de to unge nordjyder.

 

 

SAB3 feat. Uffe Markussen - Lørdag 21.45 Sæby Havn

SAB3 er en velkendt trio bestående af Bertil Bille på trommer, Salvador Olmos på guitar og Albert Reinholdt Østergaard på kontrabas.

Sammen har de skrevet numre, udforsket og presset de gamle travere og sammen fundet en lyd, de selv holder meget af. Med sig denne aften har de den rå og vilde Uffe Markussen, der for alvor vil få trioen til at løfte taget. De vil tage publikum med igennem deres egen historie fortalt kun ved hjælp af musikken. Det bliver råt, det bliver ømt og det bliver godt!

 

 

 

Lektor Linds Orkester - Lørdag 14.00 Sæby Museum

Lektor Linds Orkester har siden Sæby Jazzfestivals begyndelse spillet melodisk, swingende jazzmusik i Sæby Museums gård, og har som en anden institution indtaget rollen som en slags husorkester den ene gang om året.

Museet har gennem årene fået mange ”venner”, som gerne møder op for at nyde de mange traditionelle numre, hvoraf flere hentes fra både den danske og svenske sangskat. Det er altid en særlig glæde at modtage de gæster fra både Norge, Sverige og det danske udland, som netop kommer igen for at opleve ”Lektor Linds”.

 

 

AR Swing Band - Fredag 13.00 Sæby Museum

Jazz og swing med skumsprøjt om boven

 

Limfjorden og ”AR Swing Band” har mange fælles træk, de ligner faktisk hinanden og er uadskillelige.

Det ene øjeblik er Limfjorden stille og blank som et spejl for det næste øjeblik at rejse sig, hvor bølger med skum på toppen slår sin faste rytme mod bolværk og slingers.

Sådan er ”AR Swingbands” repertoire også. Det er bygget op omkring glad musik af Evergreens og gode danske melodier, der kan synges og danses til.

Bandet er bredt sammensat og spænder aldersmæssigt fra 22 til 73 år. Musikerne har alle saltvand i årerne, for ud over musikken, har de også roning i Aalborg Roklub som fælles aktivitet.

 

 

Johanne Andersson og Thomas Wandborg - Lørdag 12.30 Café Mathilde

Brunch og Jazz

Johanne Andersson - Cello

Thomas Wandborg - Guitar

Bordbestilling på 61683410

 

 

 

Mørch, Dalum & Hejlesen fear. Rasmus Sørensen -

Fredag 17.00 Sæby Havn

 

Casper Hejlesen, 17-årig guitarist og komponist fra Poulstrup, Hjørring. Modtager af Hjørrings Kulturpris 2016 samt studerende på MGK Nord i Aalborg.

 

Rasmus Sørensen

F. 1997 i Sæby

Begyndte at spille klaver som 9 årig

Vokset op i det Nordjyske musikmiljø (Sæbygarden, Sæby Big Band, Talentklassen, Diverse andre konstellationer i Frederikshavn kommune og Aalborg)

Gået på den anerkendte Skurup Folkhögskola i Sverige siden August

Blev optaget på Manhattan School of Music og New School i New York og skal sandsynligvis gå på New School efter sommer 2018.

 

Alfred Mørch Nielsen, 17 år. Startede med at spille som 8-årig. Er vokset op i det nordjyske musikmiljø, Sæby big band, Sæbygarden, Talenklassen Frederikshavn, og har spillet med div. musikere fra Aalborg. En alsidig trommeslager, der spiller alt fra rock til jazz!

 

Four Men Jazz - Lørdag 11.30 Klostergydens Fisk