Nyd disse kunstnere til Sæby Jazzfestival 2018

 

 

 

 

Blue Note Choir - Lørdag 16.00 Sæby Kirke

Blue Note Choir deltager i Sæby Jazzfestival for første gang. Det bliver med en jazzinspireret koncert i Sæby Kirke

 

Blue Note Choir er et rytmisk kor med gnist og sangglæde.

Vi øver i Abildgård Kirkes lokaler og nyder det gode samarbejde med kirkens folk.

Korleder er Henrik Strøm.

Vi afholder egne koncerter forår, efterår, jul og kommer gerne ud på opfordring.

 

 

Fazz And His Jazzcrusader - Lørdag 11.00 Sæby Torv

Fazz And His Jazzcrusaders er et 4-8 mands jazzband, der alt efter lejligheden stiller op i flere konstellationer. Musikken i alle sammenhænge forbliver dog den nærværende og gode traditionelle jazz, serveret med proffesionalisme og spilleglæde. Fazz And His Jazzcrusaders optræder i 2017 på flere af landets store jazzfestivaller heriblandt ”Den Blå Festival” i Aalborg og Riverboat jazzfestival i Silkeborg. Pinselørdag skal vi høre 4 musikere fra bandet nemlig:

Nicholai Fazz Andersen på cornet/vokal

Morten Lund Trombone

Thomas Hust piano

Jesper Bang Kontrabas

 

Nicholai Fazz Andersen underviser til daglig på Alborg kulturskole og Det Jyske Musikkonservatorium, som trompet lærer i rytmisk trompet.

 

 

 

Drunken Brothers Brass Band (Jazzparade) - Lørdag 10.00 Sæby Havn

The Drunken Brothers Brass Band går – traditionen tro – i spidsen for dette års JazzParade gennem Sæby.

 

Paraden starter ved ishuset på Havnen lørdag formiddag, hvor musikerne møder op og får udleveret årets jazz-T-shirts.

 

Herefter går det for fuld musik og med hat og solbriller tramper og jam’er de sig op gennem Klostergyden, gennem Algade, forbi Sæby Museum, gennem gågaden ad Vestergade til blomsterbutikken Bellis Blomster, hvor der venter en Gl. Dansk til sidste del af turen, som slutter på Sæby Torv.

 

Jazzparaden er altid et festligt indslag, der samler store og små. Alle, som har lyst til at gå med – med eller uden instrument – kan gå med – der er sjovt!

 

Sæby Big Band - Fredag 22.00 Sæby Havn

Sæby Big Band er et fuldt besat big band med rytme- og blæsergruppe, og to vokalister og byder på musik for alle. Jazz er udgangspunktet, men genrerne er alligevel mange. For netop det er ét af big bandets kendetegn - det blandede repertoir, så alle har muligheden for at opleve glæden og fornøjelsen af den storslåede lyd fra et rigtigt big band. Bandet har spillet koncerter i ind- og udland og har optrådt med gæstesolister som Veronica Mortensen, Cæcilie Norby, Jette Torp, Bobo Moreno, Sinne Eeg, Helle Hansen og Etta Cameron.

Fast dirigent gennem alle årene er lærer ved Frederikshavn Musikskole Frank Sørensen. Frank har gennem de mange år været meget medvirkende til at inspirere og drive orkestret til at prøve nyt og spændende musik. Endvidere motiveret mange yngre musikere til jazzens forunderlige verden.

 

Dreamteam - Fredag 17.00 Sæby Havn

Musikskolens orkester “Dreamteam” består af 12 talentfulde unge mennesker i alderen 15-19 år.

Bandet spiller Funk/jazz med elementer fra rock og soul af kunstnere som Tower of power, Anne Linnet band og Stevie Wonder.

Dreamteam har eksisteret i 7 år, og der er naturlig udskiftning af musikerne som kommer fra både Skagen, Frederikshavn og Sæby.

 

 

East Harbour Jazz Band - Lørdag 11.00 Lanternen

Lidt om medlemmerne i East Harbour Jazz Band

Jesper Gram-Hansen (Klarinet) og Niels J. Christensen, kaldet NISSE (Trombone), var tilbage i 60erne med i Aalborg bandet Gabadela, og har siden været med i det meste der har foregået i Aalborg, og der igennem mødt og spillet med mange af Jazzens store navne.

Brian Toft (Cornet/Vokal)var i sin tid med til at stifte det kendte Sigfreds Fodvarmere.

Jan Holmgård (Trommer)har et langt liv på stikkerne blandt andet i Big Band.

Brian Bützau Olsen (Sousaphone) har baggrund i harmoni og militær bras band.

Erik Vinther (Banjo/Vokal) er en erfaren musiker med styr på akkorderne.

Anders Barfoed (Piano) har siddet ved tangenterne i Østjysk Musikforsyning ØM i mange År.

 

 

Bønderslev Bigband - Lørdag 20.30 Sæby Havn

Brønderslev Bigband er et af landsdelens ældste bigbands, der under ledelse af Morten Lund Larsen holder fast i den gode gamle glade swingtradition med numre fra bl.a. Count Basies og Glenn Millers repertoire.

Ved koncerterne medvirker sangerinde Henriette Kastrup

 

 

 

Lektor Linds Orkester - Lørdag 14.00 Sæby Museum

Lektor Linds Orkester har siden Sæby Jazzfestivals begyndelse spillet melodisk, swingende jazzmusik i Sæby Museums gård, og har som en anden institution indtaget rollen som en slags husorkester den ene gang om året.

Museet har gennem årene fået mange ”venner”, som gerne møder op for at nyde de mange traditionelle numre, hvoraf flere hentes fra både den danske og svenske sangskat. Det er altid en særlig glæde at modtage de gæster fra både Norge, Sverige og det danske udland, som netop kommer igen for at opleve ”Lektor Linds”.

 

 

AR Swing Band - Fredag 13.00 Sæby Museum

Jazz og swing med skumsprøjt om boven

 

Limfjorden og ”AR Swing Band” har mange fælles træk, de ligner faktisk hinanden og er uadskillelige.

Det ene øjeblik er Limfjorden stille og blank som et spejl for det næste øjeblik at rejse sig, hvor bølger med skum på toppen slår sin faste rytme mod bolværk og slingers.

Sådan er ”AR Swingbands” repertoire også. Det er bygget op omkring glad musik af Evergreens og gode danske melodier, der kan synges og danses til.

Bandet er bredt sammensat og spænder aldersmæssigt fra 22 til 73 år. Musikerne har alle saltvand i årerne, for ud over musikken, har de også roning i Aalborg Roklub som fælles aktivitet.

 

 

trommeslager, der spiller alt fra rock til jazz!

 

Four Men Jazz - Lørdag 11.30 Klostergydens Fisk